8 Eylül 2014 Pazartesi

Modern Yapılar

Silos 13

 

Paris'te bir çimento dağıtım merkezinin 2 silo, bir kalite kontrol binası ve ofislerden oluşan tasarımı vib architecture'a ait.

Bu brütalist heykelsi proje, 2000 yılından beri farklı projelerle gelişmekte olan Zac Rive Gauche bölgesinin sonunda, çevre yoluna 5 metre uzaklıkta bulunuyor. Paris Belediyesi tarafından nehrin kenarında yer alması istenen proje sayesinde Austerlitz İstasyonu da yeni bir alana kavuşmuş.
İlk aşamada 50 metre yüksekliğinde tasarlanan silolar onay aşamasında reddedildiği için 37 metreye düşürülmüş, böylelikle de aynı hacime ulaşmak için çapları 20 metre genişletilmek zorunda kalınmış. Bu kısıtlamalarla birlikte yapılan son toplantıda, Calcia şirketinin çalışanlarının becerilerini ve yaptıkları işi teşvik etmek için güzel yapılar inşa etme isteği tekrarlanmış.
Mimari ofis buna cevap olarak siloları tüm ağın ve akımın geçtiği tek noktada toplamış. Kalite kontrol merkezini ise çepere yerleştirmiş. Ofis ise kamyonların rahatça hareket edebilmesi için kolonlar üstünde, arazinin sınırına konulmuş. Tüm mimari program içinde asansör ve merdivenleri barındıran dikey bir silindir gövdeyle birbirine bağlanmış. 
Aslında tüm proje çok basit: Ofisler, silolar birbirinden farklı betonarme 5 silindirik gövdenin içerisinde.








 









Kaynak: http://www.arkitera.com/proje/3504/silos-13

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder